Nytt sedan årsstämman

Sedan årsstämman ägde rum i mars månad har styrelsen konstituerat sig samt haft ett första styrelsemöte. En del av vad som där behandlades kan du läsa om i detta i inlägg.


Styrelsen konstituerar sig

Vid årsstämman omvaldes Leif Berggren och Staffan Hyllenbom till ledamöter i styrelsen samt Lars Hägglund och Peter Lilja som suppleanter. Henry Mossberg hade ett kvarstående år som ordförande och Per Rickander ett kvarstående år som sekreterare. Vid ett konstituerande styrelsemöte den 25 april utsågs Leif Berggren till föreningens kassör och Staffan Hyllenbom till vice ordförande.

Styrelsen beslöt även att adjungera Leif Berggren som ”driftansvarig för undercentralerna” och Leif Svärd som ”värmebudget och avräkningsansvarig”.

Vid ett styrelsemöte samma dag, alltså den 25 april, gick styrelsen igenom de arbeten som dels finns på den stående agendan samt de beslut som togs på årsstämman för att arbeta vidare med frågorna under året. Här följer en kort redovisning.


Kvarterslokalen Vråkstigen

Det kommer nu finnas möjlighet att rekvirera en nyckel till kvarterslokalen på Vråkstigen mot en depositionsavgift om 300 kr i de fall man frekvent önskar använda lokalen. Med ett nyckelinnehav följer även ett ansvar att regelbundet sköta tillsyn och städning av kvarterslokalen, lokalen ska lämnas i det skick man önskar få den, lyset ska släckas, fönster ska stängas och vintertid ska elementet sänkas till 10 grader när man lämnar lokalen. Innan nyckel lämnas ut ska en kvittens undertecknas och depositionsavgiften betalas in till föreningens plusgiro. Detta är samma rutin som gäller för kvarterslokalen på Hökstigen.

För dem som önskar nyttja lokalen för ett enskilt tillfälle, t ex en sammankomst, kan båda lokalerna bokas i förväg hos styrelsen. En nyckel kommer då tillfälligt lånas ut alternativt kommer lokalen låsas upp för tillfället. Alla medlemmar har rätt att använda kvarterslokalerna så det ställer krav på att lokalerna hålles i ett gott skick.


Nya faktureringsrutiner

Årsstämman lämnade bifall till styrelsens förslag om nya faktureringsrutiner i föreningen och kassören arbetar just nu med att införa den nya rutinen. Mer om information om vad denna förändring innebär i praktiken återkommer vi till när alla detaljer är klara.


Dagvattenbrunnarna är slamsugna

För att säkerställa en god avrinning av regnvatten har Foria slamsugit våra dagvattenbrunnar på stigarna. Slamsugning bör göras med jämna mellanrum för att minska riskerna för översvämning vid kraftigt ihållande regn eller skyfall, något som drabbade oss för bara någon vecka sedan. I dagvattenbrunnarna samlas bl.a. sand och grus och det är viktigt att få bort detta med jämna mellanrum.


Batteribyte värmemätare

Den som läser styrelsens protokoll har kunnat noterat det stundande arbetet med att byta batterier i våra värmemätare. Tiden går och det är nu sex år sedan de nya värmemätarna installerades. Detta är en aktivitet som styrelsen bedömer blir aktuell under nästa år och vi börjar nu förbereda med att ta fram en procedurbeskrivning och göra ett ”provbyte” i en mätare för att kontrollera att allt fungerar som det är tänkt. Under nästa år kommer vi återkomma med detaljer kring hur bytet kommer gå till.


Anmäl alla planerade ingrepp i värmeanläggningen

Föreningens fjärrvärmedistribution är en gemensamhetsanläggning som distribuerar fjärrvärme till alla fastigheters element o s v. Systemet är helt slutet med en värmeväxlare i respektive undercentral, vattenförlusten ur systemet ska därför vara obefintlig. Men under många år har systemet i Vråkstigen UC läckt vatten, stundtals inte mer än ”några liter per dag” men det kulminerade under förra året då plötsligt läckaget ökade till ett femtiotal liter per dag. Innan källan till slut kunde spåras drog styrelsen igång med en utökad felsökning och det var på väldigt nära att styrelsen dessutom beställde VVS-arbete i syfte att sektionera ner värmeslingan.

Styrelsen vill därför understryka vikten av att man alltid anmäler planerade ingrepp i fastighetens värmesystem eller element till styrelsen i förväg. På det viset kan en plötslig vattenförlust spåras till en specifik händelse och driftansvarig behöver inte fundera på om en plötslig vattenförlust beror på att det uppstått en vattenläcka eller om andra åtgärder måste vidtas. Det är jätteviktigt och behöver inte vara mer märkvärdigt än att skicka ett enkelt mail till styrelsen@hoken.nu med uppgift vad du planerar att göra samt när det beräknas utföras, t ex i samband med en renovering.


Avslutningsvis finnas alla protokoll att ladda ner från föreningens moln som du hittar under fliken ”Medlemsdokument/Protokoll m.m.” här på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *